Френската банка БНП Париба обмисля продажба на бизнеса си с потребителско

...
Френската банка БНП Париба обмисля продажба на бизнеса си с потребителско
Коментари Харесай

БНП Париба обмисля да продаде бизнеса си в България

Френската банка " БНП Париба " обмисля продажба на бизнеса си с потребителско финансиране в някои страни от Централна и Източна Европа, измежду които и България, оповестява организация " Блумбърг ", базирайки се на свои източници. 

Френската банка ревизира интереса на купувачите към своите интервенции BNP Paribas Personal Finance (БНП Париба Лични финанси) на пазари, в това число България, Румъния, Унгария и Чехия. Твърди се че продажбата на целия бизнес на тези пазари може да генерира към 500 млн. $ запас за френския заемодател.

Обсъжданията са в начален стадий и не са взети дефинитивни решения, което значи, че банката все още може да вземе решение да не се разделя с бизнеса си в района.

BNP Paribas Personal Finance има наличие в 30 страни и обслужва повече от 20 милиона клиенти, според  на банката. Тя предлага кредитни, спестовни и застрахователни артикули.

През декември BNP Paribas  да продаде основаната в Сан Франциско Bank of the West на Bank of Montreal за 16,3 милиарда $.

Акциите в BNP Paribas се покачиха с 48% през последните 12 месеца, което дава на банката пазарна стойност от 82.3 милиарда евро 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР